Kan het jou ook zo aanvliegen, als je het nieuws kijkt, de talkshows ziet of het de krant openslaat? Al die berichten over alsmaar duurder wordende energie, boodschappenprijzen die de pan uitrijzen, inflatie die maar blijft stijgen?

Het geeft mij een beangstigend, beklemmend en benauwend gevoel. En ik kies er dan ook voor om dit soort berichten zo min mogelijk tot me te krijgen.

Kop in het zand steken? Struisvogel- politiek? Zo klinkt het wel een beetje, ja toch?

 

Creëer overvloed!

Er is meer dan genoeg geld op deze wereld.
Jij krijgt nu een cynische gedachten, hé? Snap ik, want wat wij te zien krijgen is dat er heel veel tekort is.Maar het is echt waar! Er is genoeg geld op de wereld.

Het probleem is alleen dat het geld niet eerlijk verdeeld wordt.

“Joh, lekker open deur,” hoor ik je nu denken. “Maar daar ben ik nog niet mee geholpen.”

Nee, klopt. En de schaarste-mindset zal alleen meer meer gaan zorgen voor nog meer schaarste. Door alle nieuwsberichten gaan we ons ook bewegen naar schaarste. Als een soort massapsychose wordt ons schaarste voorgehouden en masse gaan we ons daar ook naar gedragen.
Maar wat je aantrekt krijg je ook!
Tijd dus dat we overvloed gaan creëren. Dat we gaan leren om onze overtuigingen en blokkades op te heffen, waardoor er ruimte komt om in beweging te komen en te zorgen dat geluk, voorspoed en ja, ook geld, naar ons toekomt.

Maar hoe dan, Esther?

Door je gedachten en de daarbij behorende gevoelens uit te pluizen en zo zicht te krijgen op je gedrag. Door onderliggende overtuigingen en blokkades te onderzoeken en op te heffen.

En ik kan je daarbij helpen!
* we onderzoeken samen, op (inter) actieve wijze je gedachten en gevoelens in voor jouw lastige situaties.
* we onderzoeken samen wat dit met jou doet in het dagelijks leven.
* we onderzoeken belemmerende overtuigingen en blokkades op onderbewust niveau
* we werken aan het opheffen en opruimen van deze blokkades en zetten er nieuwe – helpende- overtuigingen voor terug.

Jij
* Komt lekkerder in je vel te zitten en hebt minder last van stress en spanning
* Krijgt meer zelfvertrouwen
* Leeft meer vanuit vertrouwen
* Laat je minder beïnvloeden door (massa) druk van buitenaf.

Dit alles in 10 sessies! Je leest er alles over op Dramatherapie Boxtel

Iets voor jou? Meld je dan snel aan!

Leer mij denken in overvloed!

Tot slot geef ik je 6 tips om vanuit een positieve mindset besparen in deze tijd wat leuker te maken. 

1.Beperk de hoeveelheid (negatieve) nieuwsberichten die je tot je neemt. Ze sleuren je mee in een negatieve gedachtepatroon en bewust en onbewust ga je daar naar handelen en naartoe bewegen.
Je hoeft je kop niet in het zand te steken, maar mag jezelf ook een beetje beschermen.

2. Hou de situatie dicht bij jezelf! Er worden grootse en meeslepende berichten gedeeld via de media, maar hoe zit de situatie voor jouzelf? Waar wringt jouw schoen en hoe hard knelt die? Dat is waar het om gaat en waar je aandacht mag zijn.

3. Maakt van besparen een sport. Natuurlijk is de broekriem aan moeten trekken niet leuk. Maar op zijn Cruijfs: “elluk nadeel heeft zijn voordeel.”

MOET je ineens veel op de fiets doen om benzine te besparen? Of MAG je fietsen en sla je met fietsen 2 vliegen in één klap: je beweegt en bespaard geld.

MOET je binnen 5 minuten gedouchet zijn? Of wie het lukt om binnen die 5 min te blijven? Benoem een weekwinnaar die een leuke kleine beloning krijgt.

4. Maak boodschappenlijstjes voor je boodschappen gaat doen. Zo zorg je dat al voorbereid bent. Zoek aanbiedingen, koop groot-verpakkingen en bewaar kliekjes.
Laat ieder gezinslid tenminste één dag bepalen wat je eet, met een maxium te besteden bedrag. Zo houdt je uitgaven in de hand, verdeel je de taak en leer je kinderen ook nog eens bewust met geld om gaan. En door te mogen kiezen zullen ze op die dag beter eten. Win win win win win.

5. Een avondje tv, computer en telefoon uit! Kaarsjes aan voor de gezelligheid (en oké een beetje warmte), een pot thee op tafel en spelletjes doen. Het bespaart energie én zorgt voor gezelligheid en verbinding.

6. Maak een wandeling. Dit zorgt ervoor dat je je warm gaat voelen én is gezond voor je. Het helpt ontspannen, zorgt voor verbranding en brengt de beste ideeën bij je boven. Terug thuis profiteer je weer even van de warmte voor je de verwarming op moet stoken.