In 4 maanden weer lekker in je vel. Hoe klinkt je dat in de oren?

 • Onvoorstelbaar, want 4 maanden is toch heel kort?
 • Dat gaat vast niet voor mij werken, ik krijg mijn negatieve gedachten of dat onbestemde gevoel nooit weg in zo’n korte tijd?
 • ik heb al allerlei andere dingen geprobeerd en dat duurde langer maar werkte alsnog niet

Ben jij de persoon die zich hier in herkent?

Laat die negatieve gedachten maar varen!

Jarenlange ervaring in werken met allerlei mensen en problematieken heeft me geleerd dat de meeste mensen ongeveer 4 maanden nodig hebben om weer op de rit te staan.

In die 4 maanden help ik je:

 • af te rekenen met je negatieve gedachten
 • je zelfvertrouwen en zelfbeeld te verbeteren
 • stress en spanning te verminderen
 • jouw weerbaarheid te vergroten

Ik maak daarbij gebruik van 

 

Ja, dat wil ik!

Maar hoe dan?

Ik ga actief met je aan de slag. Niet alleen maar praten, maar vooral ook veel doen. Oefeningen, opdrachten, rollenspellen en technieken die je inzicht geven en je naar je lijf brengen. Uit je hoofd en uit dat gepieker! Je gaat voelen wat het allemaal met je doet, hoe je het in kan zetten en waar voor jou de schoen wringt.

 

Exploreren: oefenen met nieuwe vaardigheden, de situatie vanuit andere schoenen ervaren, in beeld brengen van lastige situaties, ontdekken wat (andere) mogelijkheden zijn.

Reflecteren: hoe werkt het voor mij? Wat doet het met/voor mij? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat houdt me tegen?

Transformeren en generaliseren: hoe zet ik wat ik oefen en leer in, in de dagelijkse praktijk? Hoe maak ik dat eigen?

We werken altijd één op één. En we kunnen dingen zo vaak herhalen, aanpassen en bijschaven als jij prettig vindt.
Ik bied de kaders, jij bent de regisseur over de inhoud.

Ga jij stappen vooruit zetten?

 

* de praktijk heeft stagiaires dramatherapie meelopen. In overleg met jou neemt de stagiaire deel aan de behandeling.

Zo ziet het traject eruit:

 • We starten met een intakegesprek (60 minuten) waarna ik een behandelplan voor je schrijf. Wanneer je akkoord hebt gegeven op het behandelplan en de behandelovereenkomst (alle documenten kunnen online getekend) kunnen we van start.

 

Daarna volgt:
 • 10 sessies van 75 minuten in de praktijk. Afhankelijk van jouw hulpvraag of behoeften bepalen we de frequentie. Kom je wekelijks, om de week of bijvoorbeeld één keer per maand? 
 • Aan het eind van je traject ontvang je een evaluatieverslag (per beveiligde mail)
 • Na zo’n 3 maanden houden we een coachingcall (online) om te zien of er nog vragen zijn, of je nog iets wilt bespreken of dat de behandeling afgerond kan worden. 

Klinkt goed, dat aanbod!

En de kosten?

Je gezondheid is een groot goed! Zonder een goede gezondheid loopt je leven eigenlijk niet soepeltjes. En dat kan op veel vlakken doorwerken. Je gezin, je relatie, je werk, je vriendschappen… Mentale klachten kunnen invloed hebben op je fysieke gezondheid. En bij fysieke mankementen kan dit invloed hebben om je mentale gezondheid. Een gezond lichaam en gezonde geest zijn dus een grote bijdrage aan je levensgeluk.

Jouw investering aan je mentale gezondheid verbeteren in 4 maanden bedraagt slechts €1190,- Dit bedrag is vrijgesteld van btw.

Je kunt dit bedrag ook betalen in:

2 termijnen: €595,- (+€3,95 administratiekosten)
3 termijnen: €396,- (+€3,95 administratiekosten)

Wil jij gebruik maken van dit traject? Meld je dan aan op de wachtlijst. 

               Ervaringen

Twijfel je nou nog of dit iets voor je is?

Hieronder lees je ervaringen van mensen die je voor gingen.

Een worstelende moeder

Om de vele gesprekken met allerlei zorgverleners effectiever te kunnen voeren, klopte ik als moeder van een kind met een handicap aan bij Esther voor hulp. Want ik merkte dat mijn frustraties over allerlei dingen die verkeerd gingen, en gegaan waren, veel invloed hadden op de sfeer in mijn gezin.

Al meer dan 10 jaar beweeg ik mee in de bureaucratie van de zorg, de starheid van sommige planningsafdelingen, houd ik rekening met de persoonlijke gevoeligheden van alle betrokkenen, en probeer ik de vele vooroordelen die er zijn ten opzichte van kinderen met een handicap – en hun moeders, te pareren.

Die ene oefening van Esther heeft zo ontzettend veel impact gehad. Meteen voelde ik het in mijn buik. Er zijn echt vreselijke dingen gebeurd, door mensen met macht, maar ik dacht dat ik het had kunnen parkeren. Nu keek ik het recht in de ogen en hielp en steunde Esther me daarbij. Dagen, wat zeg ik, weken erna bleven de tranen komen, had ik wankele benen. Ik realiseerde me dat ik door het vele slikken – slikken – slikken aan mijn eigen oordeel was gaan twijfelen, aan mijn waarde als mens. Op heel veel gebieden, ook buiten de zorg. En toen, op een dag, was ik klaar om het geleerde toe te passen.

In een gesprek met de arts kon ik precies de juiste woorden vinden, zonder daarbij de enorme lading te voelen die over de jaren was opgebouwd vanwege heel veel (drie ervan onvergeeflijk!) fouten die veel impact hebben gehad. De eerstvolgende keer in gesprek met een ander machtspersoon, wist ik: dit ligt niet aan mij, dit is niet oké, ik hoef dit niet te slikken, ik moet hier weg. Dat heb ik vervolgens gedaan en ik heb daarvoor in de plaats een veel fijnere , lievere werkomgeving gevonden.

Ik zou willen dat iedereen wist hoe waardevol enkele sessies dramatherapie voor moeders kunnen zijn, voor mensen die worstelen op hun werk, of met iets anders. Het heeft zo ontzettend veel impact! Het doet zoveel goeds! – Anoniem

Inge

Esther legt de vinger op de zere plek. Geeft duidelijke, en directe feedback. Visualiseert situaties, waardoor inzicht ontstaat. Esther is betrokken en enthousiast. Zij nodigt uit, en inspireert, tot openheid. Ik kan verder!!

Na 10 sessies op mijn eigen tempo een heel ander mens terug. Heeft mij goed geholpen weer positief in het leven te staan. Bedankt.

Maikel