Vragen van kinderen over dramatherapie

 

Wat is therapie eigenlijk?

Therapie is een ander woord voor iemand helpen of voor iemand zorgen. Als je bijvoorbeeld pijn aan je spieren hebt dan ga je naar fysio-therapie. De fysiotherapeut zorgt voor je spieren. Therapie helpt je om beter of sterker te worden.

 

Waarom ben ik in therapie?

Jouw ouders of je leerkracht merken dat het niet zo lekker met je gaat. Dat je bijvoorbeeld snel boos wordt of dat je gauw onzeker bent. Of misschien wordt je gepest en weet je niet zo goed hoe je voor jezelf moet opkomen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je naar dramatherapie komt, maar ze hebben vooral te maken met niet zo lekker in je vel zitten.

 

Hoe lang moet ik in therapie?

Dat verschilt per kind. Ook waarvoor je komt bepaald hoe lang de therapie duurt. Moeilijke dingen hebben nu eenmaal langer de tijd nodig dan makkelijke vragen. Maar meestal komen kinderen zo rond de 10-15 keer naar therapie.

 

Wat gaan we doen?

Dat is nou het leuke aan dramatherapie….we gaan vooral leuke dingen doen! Spelletjes, opdrachten, oefeningen, toneelstukjes, tekenen, kussengevechten, boxen… Daarbij praten we soms ook een klein beetje, maar we gaan vooral DOEN! Want door te doen en te oefenen leer je sneller dan te praten over wat je moeilijk vindt.

 

Ben ik er zeker van dat dit helpt?

Ja! Misschien gaat het in kleine stapjes of misschien leer je niet alles wat we vooraf hadden bedacht. Soms zijn kinderen gewoon klaar met therapie voor nu en komen ze later terug voor nieuwe vragen. Maar het helpt je altijd!

 

Heb jij nog meer vragen? Schrijf ze op en neem ze mee of stel ze (samen met je ouders) via het contactformulier